Mixed-Use Urban Infill, City of Alameda, CA

Commercial

An urban infill mixed-use building in a historic area. The design utilizes contemporary elements on a traditional building type to complement the surrounding. The project is compatible with the adjacent older buildings and provide harmonious transitions in scale and character.
The site has a small building along the front which was originally a Southern Pacific Railroad waiting room and may be the last surviving example of a freestanding train stations waiting room that once stood along the Southern Pacific lines. This small building will be restored and relocate to the Jean Sweeney Park in the City of Alameda.
The design utilizes horizontal siding and smooth stucco to delineate the two stories. The window proportions tie the architectural character of the building with the adjacent buildings. The design incorporates bay windows, recessed entries and material changes to provide articulation and break up the massing of the building.

lincoln-2 lincoln-1